„Noaptea Muzeelor” s-a bucurat de interes maxim în rândul sucevenilor și nu numai, care au mers, sâmbătă, 14 mai 2022, în număr foarte mare să viziteze gratuit Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Istorie, Muzeul de Științele  Naturii și Hanul Domnescdin municipiul Suceava, toate aflate în cadrul Muzeului Național al Bucovinei. Astfel, au trecut pragul celor cinci obiective turistice, între orele 18:00 – 24:00, 13.909 vizitatori, din care: la Muzeul de Istorie, 3830 de vizitatori; la Cetatea de Scaun a Sucevei, 3212 de vizitatori; la Muzeul Satului Bucovinean, 1307 de vizitatori; la Hanul Domnesc, 1924 de vizitatori; la Muzeul de Științele Naturii, 3573 de vizitatori. Conform datelor centralizate de organizatori, numărul vizitatorilor din acest an este mai mare față de 2019 (7418 de vizitatori) și față de 2021 (12.597 de vizitatori).

Și în acest an, Muzeul Național al Bucovinei a marcat manifestarea „Noaptea muzeelor” prin deschiderea către public a cinci dintre obiectivele sale, dar și prin organizarea deevenimente inedite. În premieră, la Muzeul de Istorie s-au deschis pentru vizitare depozitele cu patrimoniul de ceramică arheologică.

La Cetatea de Scaun,prof. Johannes Raimund Onesciuca susținut unconcert de pian și Ana Creangă a oferit un moment muzical de excepție la chitară.

La Hanul Domnesc, publicul s-a putut delecta cu unconcert de muzică clasică susținut de Trio Royal.

„Mulțumim vizitatorilor care au fost alături de noi și îi așteptăm în continuare să participe în număr cât mai mare la manifestările organizate de Muzeul Național al Bucovinei”, a transmis directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor.