Trei elevi din județ vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Literatură și Limbă Polonă, competiție care se va desfășura în Varșovia, în luna aprilie.

Caterina Beleș și Maria Monica Hofman, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, și David Coman, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, sunt cei trei elevi din lotul național.

Aceștia au obținut cele mai bune rezultate la faza județeană a olimpiadei, din zilele de 17 și 18 martie, de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava.

În concurs au participat 44 de elevi din clasele V-XII din întreg județul Suceava, aceștia susținând atât probe scrise, cât și orale.

 

Rezultate

La olimpiada județeană, la clasa a V-a, cel mai bun rezultat l-a avut Ewa Emilia Marculeac din Solonețu Nou, elevă la Școala Gimnazială din Pârteștii de Sus.

Locul al II-lea a fost ocupat de Claudia Chachula, de la Școala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou, iar locul al III-lea de Claudia Catargiu, de la Școala Gimnazială „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului.

Locul I de la clasa a VI-a a fost ocupat de Janinka Anastazia Andronic, locul II – Yasmina Daria Longher, locul III – Marian Daniel Dorosceac. Cu toții sunt elevi ai Școlii „Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou.

Dintre elevii clasei a VII-a, Tereza Gabriela Hofman s-a clasat pe locul I. Locul II a fost ocupat de David Catargiu, iar locul III – Rafael Lehoțchi. Toți sunt elevi ai Școlii „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului.

Cei mai buni dintre elevii clasei a VIII-a s-au dovedit a fi Eliza Maria Iedenac și Albert Cohut – elevi ai Școlii „Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou, care au ocupat la egalitate locul I. Locul II a fost obținut de Gabriela Claudia Buganiuc, de la Școala „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului.

La clasa a X-a, locul I a fost ocupat de Bianca Polacec, locul II – David Revai, locul III – Carolina Coman. Cu toții sunt elevi ai Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

La clasa a XI-a, locul I a fost ocupat de Maria Monica Hofman, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, locul II - Rafael Marculeac, locul III – Karolina Longher, ambii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava.

La clasa a XII-a, cel mai bun rezultat l-a obținut Caterina Beleș, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, locul II a fost ocupat de David Coman, de la Colegiul „Mihai Eminescu” din Suceava, iar locul III – Gabriela Stroca, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Organizatori ai olimpiadei naționale au fost Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cu participarea Comitetului Central al Olimpiadei de Literatură și Limbă Polonă din Varșovia, precum și a Uniunii Polonezilor din România. Ca de obicei, organizarea olimpiadei a fost sprijinită de Ambasada Poloniei la București.