Scene de coșmar, luni seară, la Dolhasca, zona de intrare în oraș dinspre Pașcani.

Un localnic în vârstă de 26 de ani, care se afla la volanul unui taxi local, a trecut cu mașina pe la trecerea la nivel, a lăsat mașina în apropiere de calea ferată și a pătruns între linii, în fața unui tren Regio care circula de la Pașcani la Suceava. În acea zonă trenul vine cu viteză mare, astfel că evitarea tragediei nu era posibilă. Locul nu pare să fi fost ales întâmplător. Tot acolo, recent, un alt bărbat a intrat în fața trenului.

Localnicii povestesc îngroziți că tânărul ar fi rămas cu unele datorii și nu a reușit să treacă peste aceste probleme.

Trenul a avut o întârziere foarte mare, de 95 de minute, ceea ce a stârnit și nemulțumirea călătorilor. Trenul nu a putut pleca până când polițiștii nu au terminat cercetarea criminalistică.

În ultima zi din februarie, în același loc, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Dolhasca, a fost lovit de trenul InterRegio de pe ruta Galați – Cluj-Napoca. Mecanicul trenului a relatat că un bărbat a ieșit de după un stâlp chiar în fața trenului și nu a existat nicio șansă de evitare a tragediei. În acea zonă trenul circulă cu viteză, pe raza orașului Dolhasca.

În ambele cazuri, polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi au deschis dosare de cercetare penală. Nu există însă prea multe suspiciuni privind cum s-au produs decesele.