Un urs i-a speriat timp de câteva zile pe locuitorii satului Dornișoara din comuna Poiana Stampei, după care a dispărut. Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat în cadrul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență că în data de 18 martie a fost informat despre prezența sporadică a unui exemplar de urs de talie medie, cu o vârstă de aproximativ 5 ani, în intravilanul localității Dornișoara.

Alexandru Moldovan a spus că ursul a provocat o stare de panică printre locuitorii acestui sat. „La solicitarea primarului Viluț Mezdrea, cu care a fost menținut un permanent contact informativ, am inclus acest subiect pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a analiza situația și pentru a adopta măsurile ce se impun”, a spus Moldovan.

El a arătat că în condițiile în care ursul nu a mai fost văzut în zona respectivă pe parcursul ultimelor zile s-a luat decizia instituirii măsurilor de monitorizare permanentă, identificarea din timp a unei posibile zone de relocare și notificarea instituțiilor competente din județul Bistrița-Năsăud.