Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a reluat lucrările pentru consolidarea versantului de munte de pe DN 17B, în localitatea Holda, din orașul Broșteni. Prezent la locul unde se realizează consolidarea, subprefectul județului Suceava Cristian Șologon a spus că lucrările au fost reluate pentru a se restabili siguranța traficului pe drumul național 17B pe o porțiune de 150 de metri. Pe acest sector, DRDP Iași a intervenit în regim de urgență pentru detonarea materialului pietros și degajarea corpului drumului, urmând ca în perioada următoare să fie executate lucrări de rânguire a versantului cu echipe de alpiniști și montare de bariere dinamice pe porțiunea afectată.

Cristian Șologon a amintit că lucrările au început în luna decembrie 2022 ca urmare a alunecărilor succesive de teren produse în anii 2021 și 2022. „De luni, lucrările de stabilizare a versantului au debutat cu o nouă sesiune de derocare și de îndepărtare a pietrelor acumulate în șanțul de colectare executat în decembrie anul trecut, iar până la finalul acestei săptămâni se dorește să fie instalate plasele pentru reținerea rocilor”, a spus Șologon.

El a arătat că montarea acestor plase va permite începerea lucrărilor de forare și turnare a celor 135 piloni care sunt fundația viitorului zid de protecție și sprijin, în lungime de 115 metri și 5-6 m înălțime. Subprefectul județului a spus că pilonii vor avea un diametru de 1 metru și vor fi turnați în puțuri forate cu adâncimi cuprinse între 8 și 10 m. Cristian Șologon a mai declarat că în cursul zilei de marți au sosit deja în perimetrul șantierului primele armături ale viitorilor piloni de fundare, urmând ca vineri să ajungă primele componente ale forezei ce va efectua lucrarea. Utilajul care va fi adus în etape și va fi montat la fața locului va avea o greutate totală de aproximativ 100 de tone.