Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” (USV) Suceava, Valentin Popa, este invitatul din această săptămână a podcastului „Interviurile Monitorul”. Și-a reamintit cu plăcere de anii de liceu, de perioada studenției, când organiza diverse evenimente împreună cu membrii grupului „Divertis”, dar ne-a vorbit și despre cel mai „cumplit” an din facultate, precum și despre profesorul care a reprezentat pentru el un „coșmar”. Valentin Popa a explicat de ce se ajunsese la un moment dat ca mita la examene să fie un fenomen de masă în facultățile din România și cum a fost depășită această situație.

Rectorul USV a povestit și despre o perioadă mai puțin cunoscută din viața lui, cea în care a muncit un an și opt luni în Thailanda, dar și despre momentul în care și-a rupt ambele picioare, în urma unui accident auto.

Din interviul pe care îl puteți viziona integral pe site-ul „Monitorului de Suceava”, dar și pe canalul de YouTube al ziarului nostru, mai aflați cum a găsit profesorul Valentin Popa bani în lucrarea predată de un student la examen, cum s-a încercat închiderea USV, dar și de ce consideră că perioada în care a fost ministru al Educației „e comparabilă cu perioada în care am fost în armată” și de ce s-a simțit tot timpul „ca într-un război”.