La Galeria de artă „Zamca” va avea loc marți, 2 aprilie 2024, la ora 17:30, vernisajul expoziției „Amintiri în alb și negru”, călătorie prin istoria vizuală a Fălticeniului, expoziție de fotografie realizată de Marinel Dănilă. Curator: Mihai Pânzaru PIM, Critic de artă: drd. Delia-Ioana Leizeriuc. Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 - 30 aprilie 2024.

Cunoscutul fotograf Marinel Dănilă,unul dintre cei mai pasionați colecționari de imagini cu orașul Fălticeni vechi, va aduce la Suceava „un crâmpei” din trecutul orașului. Publicul va putea admira câteva zeci de imagini autentice, alese de Marinel Dănilădin miile de imagini pe care le deține cu orașul Fălticeni, de pe Șomuz.

Pe lângă latura documentară, fotografiile din expoziție au și valoare artistică, datorită fotografului. Marinel Dănilă spunea la un moment dat că despre Fălticeni se pot spune multe, „atât de multe încât nici nu vă puteți imagina. Arhitectura în Fălticeni, până în anii '50, a fost influențată de mediul cultural. Industrial nu a fost niciodată dezvoltat chiar dacă, pentru o perioadă scurtă de timp, în perioada comunistă a avut industrie. Acum noi ne mândrim cu ceea ce a fost, iar clădirile pe care le vedeți în aceste imagini sunt clădiri pe care le-au construit înaintașii noștri pentru noi. Din neglijență, din neatenție, nu au mai fost păstrate sau conservate”.

Până la vernisajul expoziție de fotografie de la Suceava, de la Galeria de artă „Zamca”, Marinel Dănilă va expune ștampile și sigilii (sec. XIX-XX) din propria colecție, într-o expoziție intitulată „Fălticeniul de-a lungul veacurilor”. Vernisajul expoziției va avea loc pe 29 martie 2024, la ora 13:00, în Sala de marmură a Colegiului Național „Nicu Gane” Fălticeni. Prezintă: prof. Constantin Bulboacă, prof. Daniel Hrenciuc, prof. Codrin Bența. Parteneri: Asociația Fălticeni Cultural și Asociația Spirit Liber Fălticeni.