Administrația locală din orașul Siret a început pregătirile pentru asfaltarea străzilor pe care operatorul de apă ACET SA Suceava a finalizat lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare. Primarul de Siret, Adrian Popoiu, a anunțat că se va lucra concomitent pe mai multe șantiere de reabilitare și modernizare a străzilor. „Zilnic, echipa din cadrul primăriei verifică toți constructorii și felul în care aceștia execută lucrările pregătitoare pentru asfaltare. Se lucrează în mai multe locații din oraș în paralel, atât în Pădureni, Mănăstioara, dar și pe Tatarcina, pe acele tronsoane și străzi unde ACET Suceava a finalizat lucrările de extindere a rețelei de apă-canal. De asemenea, se lucrează la trotuare și borduri pe str. 9 Mai”, a arătat primarul de Siret.

Acesta a afirmat că 15 străzi vor fi asfaltate treptat în toate cartierele orașului în ordinea în care ACET Suceava finalizează atât lucrările la conducte, cât și căminele, racordurile, branșamentele și probele pentru a pune în funcțiune rețeaua de apă-canal.

„Pe măsură ce companiile de utilități  - apă, canal și gaz finalizează lucrările specifice pe câte un tronson, ne apucăm de asfaltat toate aceste străzi. Așa am procedat anul trecut și am asfaltat strada Sucevei, strada Tudor Flondor și strada Rogojeștilor”, a mai spus primarul Adrian Popoiu.