Un tânăr în vârstă de 20 de ani a lăsat dezastru în urmă după ce s-a urcat la volanul unei mașini și a condus beat. Singura parte bună este că ”isprava” tânărului pericol public nu s-a soldat cu victime, principala victimă putând fi chiar el.

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 4.00, polițiștii Secției Rurale Preutești au fost sesizați prin 112 cu privire la un accident produs în satul Huși, comuna Preutești.

La fața locului s-a deplasat imediat un echipaj de poliție care a găsit un VW Golf Plus avariat și lângă el un localnic în vârstă de 20 de ani.

Din cercetări a rezultat că, în jurul orei 3.30 din noapte, tânărul de 20 de ani, pe un drum comunal din satul Huși, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în gardul unui imobil. După acest impact, mașina a trecut prin gardul distrus și s-a oprit într-o anexă din curtea imobilului.

În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că tânărul avea concentrația de 0,85 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spitalul din Fălticeni, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.   

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.