Cu fonduri de la bugetul local al Primăriei Salcea, pensionarii cu o pensie mai mică sau egală cu suma de 2.000 de lei au primit pachete cu produse alimentare cu ocazia sărbătorilor pascale.

Proiectul a fost inițiat de primarul orașului Salcea, Ezekiel Belțic, și aprobat de Consiliul Local, fiind pus în practică cu ajutorul listelor cu beneficiari puse la dispoziție de către Casa Județeană de Pensii Suceava.

Distribuirea pachetelor a început de miercuri, 24 aprilie, și a continuat până vineri inclusiv, pensionarii fiind programați în ordine alfabetică.

Doar în primele 2 zile, miercuri și joi, au fost preluate de beneficiari aproximativ 650 de pachete. Până vineri după-amiază erau preluate aproximativ 900 de pachete.

Beneficiarii au trebuit să aibă asupra lor cartea de identitate și cuponul de pensie din luna aprilie 2024.

Pachetul cu produse alimentare ce este distribuit beneficiarilor conține: făină albă de grâu, zahăr, mălai, orez, fasole, ulei, fidea, spaghete, conserve de pește, pateuri, pastă de tomate, mazăre, ciuperci, măsline. Pachetul mai conține: cacao, praf de copt, zahăr vanilinat, esențe, drojdie, pesmet, nuttela, ciocolată, napolitane, turtă dulce, biscuiți, cafea, suc etc.

”Vă garantez că în perioada următoare vor continua proiectele de sprijinire a întregii comunități, alături de proiectele de dezvoltare a orașului Salcea!”, a transmis primarul orașului Salcea.

Primarul de la Salcea are deja mai multe proiecte de acest gen, de masă, care sunt implementate de la preluarea mandatului.

A fost vorba până acum în special de încurajarea natalității și sprijinirea educației.

La Salcea se acordă un stimulent de 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut, rechizite școlare pentru toți elevii, la debut de an școlar, lectură pentru vacanță tot pentru toți elevii, pachete cu alimente și dulciuri înainte de sărbătorile de iarnă, asta ca să amintim cele mai importante proiecte.

De asemenea, au continuitate deja la Salcea și proiectele de stimulare a performanței în educație, de premiere a elevilor cu rezultate deosebite la olimpiade și alte concursuri organizate de Ministerul Educației.    

Primarul orașului Salcea și-a depus vineri, 26 aprilie, candidatura pentru al doilea mandat de primar, fiind convins că locuitorii orașului îi vor acorda încrederea lor în continuare, pentru a-și continua proiectele.