Două eleve de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni au fost premiate la etapa națională a Olimpiadei de limba rusă modernă, competiție desfășurată în perioada 23-26 aprilie 2024, la Târgoviște, județul Dâmboviţa.

Este vorba despre eleva Alexandrina Grubi, din clasa a XI-a, nivel C1, care a obținut Premiul I și eleva Valeria Bejenari, din clasa a X-a, nivel B1, care a obținut Premiul al II-lea. Menționăm că ambele premii au fost acordate de Ministerul Educației.

Lotul olimpic județean a fost format din trei eleve, îndrumate de profesoara Valentina Nazarov, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni.

Elevele au fost însoțite de prof. Oana Moisii, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

„Cu cât cunoști mai multe limbi străine, cu atât ești mai bogat, mai câștigat, iar pentru orice tânăr, stăpânirea unei limbi străine reprezintă o șansă în plus în evoluția sa în plan personal și profesional. Felicitări elevelor și doamnei prof. îndrumător pentru frumoasele rezultate obținute!”, a transmis inspector școlar pentru limbi moderne – limba franceză, prof. dr. Constantin Tiron.