Gafa premierului Marcel Ciolacu referitoare la faptul că pentru el ar fi o jignire să fie considerat moldovean l-a determinat pe deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu să-și întrebe colegii parlamentari PSD Ioan Stan și Gheorghe Șoldan cum se simt față de șeful lor de partid.

Gheorghiu a transmis că a primit „zeci de întrebări” despre „afirmația denigratoare făcută de Marcel Ciolacu, cea referitoare la faptul că i se pare o jignire a fi din Moldova”.

Într-o conferință de presă la Timișoara, Marcel Ciolacu a declarat că: „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!”

După această declarație, deputatul liberal Bogdan Gheorghiu a afirmat că prieteni de-ai săi, cunoștințe, oameni fără legătură directă cu fenomenul politic „sunt uimiți de faptul că prim-ministrul României consideră că a fi din Moldova, adică din regiunea care a dat României pe Ștefan cel Mare, Mihai Eminescu, Ion Creangă, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Nicolae Iorga, asta ca să enumăr doar cele mai mari nume, este o jignire”.

„Demnitatea și bunul-simț pe care ni le-au predat părinții și bunicii noștri ne împiedică să răspundem la același nivel. În schimb, mă întreb ce părere au Gheorghe Șoldan și Ioan Stan despre jignirea adusă de premier oamenilor cărora ei le cer votul. Cum te simți ca subordonat al unui șef care declară public că se simte jignit să fie moldovean? Cum să taci, umil, la asemenea jigniri? Vă dați seama cât dispreț pentru membrii PSD Suceava din partea conducerii centrale? Trist este că același dispreț a fost manifestat de fiecare dată când PSD a avut guvernarea, chiar și atunci când Suceava a avut conducere PSD”, este concluzia parlamentarului liberal Bogdan Gheorghiu.