Final de sezon rece 2023-2024 în privința furnizării căldurii în sistem centralizat în municipiul Suceava, care se întrerupe de miercuri, 1 mai. Anunțul a fost făcut de operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava, Thermonet, ca urmare a evoluției temperaturilor medii exterioare și a prevederilor legislative.

„Instalațiile de încălzire din rețeaua secundară de alimentare cu agent termic, inclusiv instalațiile interioare ale blocurilor/scărilor de bloc rămân încărcate și sub presiune. Această măsură are în vedere protejarea intalațiilor de termoficare și evitarea degradării prin extinderea coroziunii (oxidării)”, a precizat directorul Thermonet Suceava, Mugur Corlățan.

În conformitate cu prevederile legale este interzisă orice intervenție în instalațiile de termoficare fără acordul operatorului de sistem (Thermonet SRL). Pentru intervențiile neautorizate în rețea, precum și pentru orice alte acțiuni ale utilizatorilor, care pot provoca daune materiale în instalațiile interioare ale imobilelor, furnizorul de servicii de termoficare nu își asumă responsabilitatea.
Furnizarea apei calde de consum în locuințele racordate la sistemul centralizat va fi efectuată după același program, fără a fi afectată de întreruperea furnizării căldurii.