„Lipsa de profesori”

Vestea că gimnaziul din Câmpulung va rămânea închis prin tot decursul anului şcolar viitor din cauza lipsei de profesori, a pricinuit multă nelinişte şi amărăciune în populaţia din districtul Câmpulung, căci mulţi părinţi se vedeau în neputinţă de a-şi trimite copiii la învăţătură în oraşele cele mai îndepărtate. Spre a feri populaţia Câmpulungului, care a fost atât de grav încercată de greutăţile războiului, s’au prezentat Joi, în 18 august, deputaţii români aflători la Dorna la guvernatorul ţării, contele Meran, ca să solicite sprijinul valoros în această afacere atât de cumpănitoare.

În urmă, contele a promis că va stărui din toate putinţele sale, ca să împlinească această dorinţă a districtului Câmpulung. Cunoscând grija şi interesul ce poartă guvernatorul Meran, îndeosebi poporului dela ţară, suntem încredinţaţi că deschiderea cursurilor la gimnaziul din Câmpulung, cu începerea anului 1915/1916, este deplin asigurată”.

„Viaţa Nouă”, Anul IV, nr. 161, August 1915. 

 

„Incendiul şcoalei agronomice din Rădăuţ”

Incendiul şcoalei agronomice din Rădăuţ, după cum se comunică, a fost pus de nişte indivizi înadins, deoarece a izbucnit deodată în trei locuri. Pompierilor din Rădăuţ, cărora li-au sosit în ajutor tulumbele dela hergheliile statului şi pompierii voluntari din Rădăuţ şi Frătăuţiul vechiu, li-a succes de-a scăpa toate vitele şi acareturile gospodăriei şi mobilele internatului. Şurele şi o parte din recoltă au ars. Paguba este de 20.000 coroane”.

„Deşteptarea”, Anul IX, nr.66, Cernăuţi, August 1901.