“Şcoala agronomică din Rădăuţi”

Doamne, şi ce noroc mai au băietanii primiţi în anul acesta în şcoala agronomică din Rădăuţi! După doi ani, ei vor avea mântuită şcoala şi acela dintr’înşii care are câmpurile lui rai, nu alta, va putea direge din ele, iar cei ce n-au câmpurile lor s-or apuca economi pe la boieri sau pe la moşiile împărăteşti şi de câte ori nu s-a întâmplat ca economul, la vremea vremii, să cumpere moşia boierului său. Fericiţi părinţii băetănaşilor cari acuma se află în şcoala agronomică românească! Ştiu că vor avea bucurie şi pomenire…Of, Doamne, da bun lucru şi mare lucru ar mai fi o şcoală românească de negoţ şi o şcoală românească de meşteşuguri!”.

“Deşteptarea”, nr. 21 din 1/13 noiembrie 1897.

 

„Deschiderea liniei Vatra Dornei - Ilva Mică”

În ziua de Joi 12 Noiembrie se pune în circulaţie, într-un cadru sărbătoresc, noua linie ferată dintre Vatra Dornei şi Ilva Mică, în prezenţa oficialităţilor şi a mai multor miniştri. Această nouă cale ferată face legătura directă între Bucovina şi Ardeal, astfel că i se recunoaşte marea importanţă ce o are pentru noi bucovinenii”.

 „Glasul Bucovinei”, Anul XIX, nr. 4936, 4 Noiembrie 1936.

 

„Sute de vînători”

Sute de vînători au plecat ieri încă din zori plini de cartuşe şi de speranţe spre fondurile de vînătoare unde urma să se desfăşoare o recoltare de iepuri. Sute de hectare au fost străbătute de vînători, cu arma în cumpănire sau la spate. La Arborea şi Văculeşti, Mitoc şi Dumbrăveni, Liteni şi Frătăuţii Vechi au răsunat cîmpurile şi hăţişurile de chiotele gonaşilor şi salvele vînătorilor”.

„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5267, Suceava, Noiembrie 1964.