„Un esemplu demn de urmat”

Dl. George Goian, antiste comunal din Costîna, înţelegându-se anul trecut cu parochul local dl. Mandacevinschi şi cu bătrânii satului, a oprit hramul punând strejerii şi gendarmii pe la intrări ca să nu lese pre nici un străin în sat. Strejerii şi gendarmii, înţelegându-şi la rândul lor misiunea, pre toţi cei ce vroiau să-i înşele, spunându-le că ei nu vin la hram, ci se duc la Suceava, îi petrecură frumuşel prin mijlocul satului până ce-i scoseseră pe cealaltă parte afară din sat. În chipul acesta, după propria mărturisire a Constînenilor, li remaseră ca vre’o 6.000 fl. în pungă.

Este un esemplu vrednic de laudă şi demn de urmat! Merită a fi însemnat încă şi aceea, că în Costîna se află trei căocii şi două dughene româneşti”.

„Revista Politică”, Anul III, nr.6, Suceava, Aprilie 1888.

 

„Nou cartier de locuinţe în Rădăuţi”

Şantierul de construcţii din Rădăuţi realizează în prezent un nou cartier de locuinţe în zona Stadion, cu un număr de 110 apartamente, cu grad diferenţiat de confort, primele 70 de apartamente urmînd a fi predate locatarilor la finele semestrului I. Se află în lucru un cămin pentru nefamilişti cu 120 de locuri precum şi 12 apartamente proprietate personală. Colectivul de muncă de aici este, de asemenea, preocupat pentru a pregăti şi deschide front de lucru, tot în zona Stadion, pentru încă 40 de apartamente şi 24 de apartamente proprietate personală, lucrări ce vor fi atacate la începutul semestrului al II-lea din acest an”.

„Zori Noi”, Anul XXIII, nr. 6635, Suceava, Miercuri 16 aprilie 1969.