„Anunţ”

Pentru înoirea, aurirea şi îndreptarea unui iconostas, precum şi pentru zugrăvirea unor icoane noaue după ritualul gr-or., la bisericuţa ce s’au strămutat la Poeana-Negri, ne trebuesce un zugrav bun şi eftin. Cei ce doresc să întreprindă acest lucru, să se adreseze cât mai curând la parochiatul din Dorna-Candreni”.

„Revista politică”, Anul II, nr. 13, Suceava, Noemvre 1887.

 

„Articole de uz gospodăresc”

Răspunzînd cerinţelor cumpărătorilor, întreprinderile industriei uşoare pregătesc pentru anul viitor o gamă mai largă de articole de uz gospodăresc. În colecţiile de produse ale întreprinderilor sunt expuse toate sortimentele prezentate la Expoziţia Realizărilor Naţionale. Un articol de mare folos în gospodărie este masa pliantă pentru călcat. Utilitatea acestui obiect a determinat pe reprezentanţii unităţilor comerciale să contracteze un mare număr de asemenea articole”.

„Zori noi”, Anul XIX, nr. 5261, Suceava, Noiembrie 1964.

 

Să-i <fotografiem> pe fotografi”

Mai mulţi muncitori din unităţile pentru exploatarea şi industrializarea lemnului au reclamat că un fotograf necunoscut s-a prezentat prin fabricile din Frasin, Cacica, Gura Humorului şi a fotografiat salariaţii pentru legitimaţii. Fiecăruia i-a luat un plus de 2,50 lei faţă de preţul normal. Diferenţa, înmulţită cu numărul mare de muncitori, reprezintă o sumă cam...deocheată. Gîndindu-ne că mai sînt unii care la adăpostul unei hîrtii, emisă de către cine ştie ce cooperativă, străbat localităţile şi îşi umplu teşchereaua cu bani, considerăm că n-ar strica să se pună <obiectivul> controlului asupra lor”.

„Zori Noi”, Anul XXVI, nr. 7442, Suceava, Marţi 23 noiembrie 1971.