„Cârşmele stau deschise...”

 

Din Părhăuţ ni se scrie că cârşmele stau deschise în Duminici şi sărbători şi că un domn de-acolo a trimis în Duminica Floriilor după un şip de băutură pe unul Mihai Sofian la cârşmă, ca şi când ar fi avut să arete lumei că lui puţin îi pasă de năzuinţele oamenilor de bine şi cu tragere de inimă pentru neam, care lucră împotriva corupţiei”.

„Patria”, Anul IV, nr. 19, Cernăuţi, April 1909.

 

„Nu şi-au primit lefurile”

 

Preoţii şi văduvele ce ţin de administraţia financiară Suceava nu şi-au primit lefurile şi pensiile pe Ianuarie, Februarie şi Martie. Umblă bieţii păstori sufleteşti ca oile rătăcite, pe la cele bănci şi percepţii cerându-şi dreptul! Bine că şi-au luat lefurile şi dările alde inspector Tarangul! Cei pasă lui sau altcuiva de preoţi sau văduve!”.

“Vremea Nouă”, Anul II, nr. 11, Aprilie 1931.

 

„Nou cartier de locuinţe ”

 

„Şantierul de construcţii din Rădăuţi realizează în prezent un nou cartier de locuinţe în zona Stadion, cu un număr de 110 apartamente, cu grad diferenţiat de confort, primele 70 de apartamente urmînd a fi predate locatarilor la finele semestrului I. Se află în lucru un cămin pentru nefamilişti cu 120 de locuri precum şi 12 apartamente proprietate personală. Colectivul de muncă de aici este, de asemenea, preocupat pentru a pregăti şi deschide front de lucru, tot în zona Stadion, pentru încă 40 de apartamente şi 24 de apartamente proprietate personală, lucrări ce vor fi atacate la începutul semestrului al II-lea din acest an”.

„Zori Noi”, Anul XXIII, nr. 6635, Suceava, Miercuri 16 aprilie 1969.