Managerul interimar al Spitalului Judeţean Suceava, dr. Anatolii Buzdugan, a declarat că în momentul de faţă numărul externărilor de pacienţi vindecaţi de Covid de la această unitate spitalicească este mai mare decât cel al internărilor cu noul coronavirus.

„În ultima săptămână, la nivelul Spitalului Judeţean s-a înregistrat o tendință de descreștere a numărului de cazuri internate şi o tendință de creștere a numărului de cazuri externate vindecate”, a evidenţiat Anatolii Buzdugan în cadrul unei conferinţă de presă. El a arătat că una dintre provocările cele mai mari ale actualei conduceri interimare a spitalului, încă la momentul preluării mandatului, a fost revenirea personalului medical în activitate. Anatolii Buzdugan a spus că în momentul de faţă din ce în ce mai mulți medici, asistente și personal auxiliar s-au reîntors la serviciu.

„În prezent stăm destul de bine la capitolul medical. La medici aproximativ 88% dintre cei care activau înainte de pandemie au revenit la serviciu, asistente medicale aproximativ 77% și personalul auxiliar, aproximativ 67%. Este o perioadă cu o tendință de relaxare. Activitatea personalului medical în momentul de față se desfășoară în condiții optime. Nu mai există sincope care ar putea fi provocate de anumiți factori”, a explicat managerul interimar al Spitalului Judeţean Suceava. Anatolii Buzdugan a mai precizat că toate serviciile interne, așa cum au fost reconfigurate în cadrul Spitalului Județean în urma noilor circuite, care au însemnat comasarea a foarte multe secții, funcționează în parametri optimi. „Avem o rată de externare peste cea a internărilor. Considerăm că în momentul de față suntem pe un trend ascendent și să sperăm că va continua la fel”, a precizat Buzdugan.