România a cucerit nu mai puţin de 19 medalii la Campionatele Balcanice de canotaj pentru juniori I și II, desfăşurate recent, la Struga, în Macedonia de Nord. „Tricolorii” au obţinut 8 medalii de aur, 7 medalii de argint şi 4 de bronz, ocupând primul loc în clasamentul pe națiuni. Din delegația țării noastre au făcut parte și mai mulți sportivi de la CSM Suceava, pregătiți de Ioan Despa, care au confirmat încrederea ce le-a fost acordată.

Astfel, Bogdan Moaleș, a devenit campion balcanic la juniori II în proba de 4 rame, trecându-și în palmares și medalia de argint, cu barca de 8+1. Nu mai puțin de trei clasări pe podium a reușit Marian Guia, un loc doi, în proba de simplu a juniorilor II, și două locuri trei în probele de 4 vâsle și 8+1. În ce-l privește pe Antonel Avăcăriței, acesta s-a întors de la Balcaniadă cu două medalii de bronz, în probele de 8+1 și 4 vâsle, ale juniorilor II, în vreme de Andreea Todirică a devenit vicecampioană balcanică cu echipajul feminin de 8+1, la aceeași categorie de vârstă.

La juniori I, Andrei Ciornei și-a îmbogățit palmaresul cu două medalii de argint, cu bărcile de 8+1 și 4 rame.

La aceeași competiție s-a remarcat și Sebastian Tașcă, sportiv antrenat de Vasile Avrămia la CN „Nicu Gane” Fălticeni, care a cucerit trei medalii de bronz în întrecerea juniorilor II, în probele masculine de 8+1, 4 vâsle și dublu vâsle.