Naționala de Rugby a României se pregătește pentru trei meciuri-test deosebit de importante care vor avea loc în luna noiembrie, partidele contând în ierarhia mondială și fiind cu adversari apropiați ca valoare.

Pentru aceste meciuri, staff-ul tehnic a stabilit un lot extins de 50 de sportivi, remarcându-se că printre ei apare și tânărul sucevean Alin Conache, fiul cel mic al antrenorului sucevean Vasile Conache. Tânărul rugbist în vârstă de 20 de ani care și-a început cariera la Suceava și Gura Humorului joacă acum pentru SCM Timișoara, proaspăt calificată în finala Cupa României.

În cazul lui Alin Conache debutul la Naționala mare pare doar o chestiune de timp.

Alin are șansa de a deveni al treilea sportiv din județul Suceava care intră constant în circuitul Naționalei. Mai sunt selecționați humoreanul Daniel Plai (Steaua) și humoreanul Mihai Macovei (RC Bassin D’Arcachon), ultimul căpitanul României din ultimii ani, devenit între timp unul dintre veteranii lotului.

 „În noiembrie vom avea trei meciuri puternice cu Chile, echipă care este într-un progres continuu, cu Uruguay, un adversar deja familiar, și cu Samoa, o echipă foarte puternică. Meciurile reprezintă o foarte bună oportunitate pentru a ne demonstra creșterea valorică în ce privește stilul de joc și pentru ca sportivii să se evidențieze pentru a fi selectați în echipa de Cupa Mondială”, a declarat Andy Robinson, antrenorul principal al Stejarilor.

Naționala de rugby a României va disputa așadar, luna viitoare, trei meciuri test World Rugby, cu Chile (5 noiembrie), Uruguay (12 noiembrie) și Samoa (19 noiembrie), toate urmând a avea loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf din București. De asemenea, la București, pe același stadion se vor disputa și două partide-test extrem de interesante, Tonga vs. Chile (12 noiembrie) și Tonga vs. Uruguay (19 noiembrie).

Așadar, iubitorii de rugby au șansa de a vedea meciuri frumoase în Capitală, chiar câte două în datele de 12 și 19 noiembrie.