Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor i-a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian Şova, să precizeze în mod clar dacă lucrările de modernizare a Drumului Naţional 18, pe tronsonul Iacobeni – Cârlibaba – Şesuri, se vor încadra în termenele stabilite pentru finalizare. Angelica Fădor i-a adresat o întrebare în acest sens ministrului Transporturilor, precizând că a făcut această solicitare având în vedere faptul că suma estimată pentru finalizarea acestor lucrări este de 91,6 milioane de lei, iar bugetul total alocat pentru 2018 pentru lucrări de reparații și reabilitare la nivel național este mult mai mic. Astfel, deputatul liberal sucevean a precizat că potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Transporturilor, suma totală pentru lucrările la nivel național, inclusiv pentru DN 18, este de doar 65,321 milioane de lei. „DN 18, pe ruta Moisei – Iacobeni, este un drum cu o importanță deosebită, face legătura între Bucovina și Maramureșul istoric și deservește, totodată, mai multe localități din județele Suceava și Maramureș. Îngrijorarea mea este alimentată și de faptul că în ultimii ani, în contextul politic creat de alianța aflată la guvernare, am asistat la promisiuni neonorate, stabilirea de termene fără pic de realism, întârzieri justificate sumar și lipsă de transparență în ceea ce privește stadiile realizării lucrărilor”, a atras atenția Angelica Fădor.

Deputatul PNL de Suceava a amintit că în cursul anului 2016 au fost semnate contractele de lucrări pentru reabilitarea DN 18 Moisei – Iacobeni.

Angelica Fădor a precizat că DN 18 a fost împărțit în patru loturi distincte, dintre acestea loturile 3 și 4 fiind pe raza județului Suceava. Fădor i-a atras atenția ministrului Transporturilor că lucrările de modernizare a DN 18 pe cele două tronsoane sunt foarte mult întârziate.