CFR Călători a anunţat modificarea graficului de circulaţie a trenurilor pe relaţia Suceava-Putna, la ceva mai mult de o săptămână de la introducerea acestora în circulaţie. Modificările intră în vigoare de sâmbătă, 25 august, şi au fost făcute în urma numeroaselor solicitări venite de la călătorii care voiau să ajungă din Moldova la Mănăstirea Putna şi să aibă cu ce se întoarce în aceeaşi zi, la o oră decentă.

Mersul valabil în primele zile era foarte bun doar pentru cei care circulau dinspre Putna sau Rădăuţi spre Suceava şi nu invers.

Conform noului grafic, de luni până vineri, de la Suceava spre Putna se va pleca la orele 13.53 şi 20.53, iar garniturile Putna-Suceava din timpul săptămânii vor pleca la 6.06 şi la 17.30.

Pentru zilele de sâmbătă şi duminică, orarul este altul. De la Suceava se va pleca la 6.53 şi la 20.53, iar de la Putna la Suceava la 4.33 şi la 13.18. Se observă că în zilele de sâmbătă şi duminică, când sunt cereri de bilete pentru Mănăstirea Putna, s-a creat posibilitatea de a se ajunge la Putna la ora 9.00 dimineaţa, cu returul la 13.18. 

Cele două curse zilnice tur-retur sunt asigurate cu automotoare Desiro „Săgeată albastră”, iar timpul de parcurs este de puţin peste două ore.

Trenurile sunt tarifate la nivel de trenuri Regio, astfel că preţul biletelor este accesibil tuturor. O călătorie la clasa a 2-a costă 10,60 lei pe ruta Suceava – Putna şi 5,30 lei pe ruta Dorneşti – Putna.