O gospodărie din Costişa s-a făcut scrum în numai câteva ore, iar pentru a stopa propagarea focului şi la locuinţele din vecinătate pompierii au dus o luptă contracronometru. Aproape 4 ore au fost necesare pentru ca flăcările să poată fi învinse de o adevărată armată de pompieri formată din militari ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Frătăuții Noi și Frătăuții Vechi. La faţa locului au fost trimise 7 autospeciale pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului de către pompieri se pare că focul a fost pus de „binevoitor”, iar această ipoteză va trebui verificată de către lucrătorii Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti.

Incendiul a mistuit depozitul de furaje și adăpostul de animale, corp comun, pe aproximativ 120 mp, alte anexe construite din lemn, pe o suprafaţă 60 mp, precum și acoperișul casei de locuit pe 80 mp.
Pagubele se ridică la circa 27.000 de lei, bani pe care proprietarul nu şi-i va putea recupera deoarece gospodăria nu era asigurată.