La împlinirea a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România, pe locul unde se afla fosta graniţă dintre Iţcani şi Burdujeni, adică dintre Bucovina şi România, a fost amplasată o placă aniversară.

Dezvelirea acesteia a avut loc marţi dimineaţă, la evenimentul din zona Centrofarm, de pe strada Gheorghe Doja, participând zeci de persoane, atât reprezentanţi ai administraţiei locale, judeţene, şefi de instituţii, cât şi cetăţeni dornici să fie părtaşi la un eveniment istoric, inclusiv elevi de la Şcoala Nr. 7.

Dezvelirea plăcii aniversare a fost făcută de către primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, viceprimarii Lucian Harşovschi şi Marian Andronache, deputatul Ioan Balan şi consilierul local Dan Roibu.

„Spuneţi generaţiilor viitoare că aici a fost graniţa dintre Ducatul Bucovinei şi Regatul României! Grănicerii şi jandarmii care asigurau paza pe frontiera Bucovinei l-au întâmpinat pe generalul Iacob Zadik, comandantul Diviziei 8, având în subordine Regimentele 16, 29 şi 37 Infanterie, şi au deschis drumul spre Congresul General al Bucovinei din Sala sinodală a Reşedinţei Mitropolitane din Cernăuţi, unde s-a votat Unirea Bucovinei cu România”, este mesajul de pe placă, care a fost citit şi de către edilul sucevean, care a venit cu precizări suplimentare despre evenimentul istoric evocat.