Trenurile care au circulat sâmbătă şi duminică pe ruta Bucureşti – Suceava au sosit la destinaţie cu întârzieri uriaşe. De departe, cea mai mare întârziere a fost a trenului interregio 1751, care a ajuns sâmbătă la Suceava cu un ecart de 383 de minute faţă de ora programată.

Şi astăzi s-a înregistrat aceeaşi problemă, numai că întârzierea a fost ceva mai mică, de „numai” 156 de minute. Întârzieri au înregistrat şi alte trenuri. Astfel, trenul interregio 1753, de sâmbătă, pe ruta Bucureşti Nord – Suceava a ajuns după 180 de minute faţă de ora programată, în timp ce trenul interregio 1755 a avut şi el un ecart de 30 de minute.

Mulţi dintre călători au fost nevoiţi să stea în frig, şi asta pentru că o parte din locomotivele electrice nu au făcut faţă şi au fost înlocuite cu locomotive diesel.

Reprezentanţii CFR spun că aceste neajunsuri s-au ivit din cauza ploii îngheţate care a afectat zona de sud a României, ceea ce a creat probleme serioase la contactul dintre pantograful locomotivelor şi linia de contact, făcând practic imposibilă alimentarea motoarelor cu energie electrică.

Din acest motiv multe trenuri au staţionat în plin câmp, transformându-se în adevărate congelatoare pentru călători.