Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, federație la care Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava este afiliată, consideră ca decizia autorităților privind suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar, în data de 25 ianuarie 2019, reprezintă un act responsabil față de elevi, angajații din educație și familiile acestora, în condițiile în care țara noastră se confruntă cu riscul apariției unei epidemii de gripă.

Credem, de asemenea, că la nivelul fiecărui județ, inspectoratele școlare alături de direcțiile de sănătate publică și medicii de familie trebuie să gestioneze cu grijă aceasta situație, astfel încât numărul cazurilor de gripă să nu se extindă.

Totodată, avem convingerea ca această întrerupere obiectivă a cursurilor din data de 25 ianuarie nu va afecta acoperirea integrală a programelor școlare și toate conducerile unităților de învățământ vor găsi soluții pentru asta.

”Ne îndreptăm atenția spre elevi și spre colegii mei, aflați în risc, în astfel de situații, în care colectivele pot să faciliteze transmiterea virusului gripal. Avem încredere în conducerile unităților de învățământ că vor lua toate măsurile necesare privind igiena și respectarea îndrumărilor venite dinspre Ministerul Sănătății. Vreau, de asemenea, să le mulțumesc colegilor, dar și elevilor, pentru efortul pe care îl vor depune pentru parcurgerea integrală a programei școlare, în momentul în care vor fi reluate cursurile”, a declarat președintele FSLI Simion Hancescu.

La rândul său, președintele ASI Suceava, Giani Leonte, a arătat că ”autoritățile afirmă că suntem în pericol de o epidemie de gripa, riscul cel mai mare venind de la unitățile de învățământ. Toți cei care intră în spațiul unităților școlare pot duce mai departe acest virus. Suspendarea cursurilor înseamnă că școlile trebuie închise și întreg personalul unităților școlare, inclusiv didactic-auxiliar și nedidactic, în afara celor care asigură paza și mentenanța sistemelor de încălzire, nu trebuie să intre în perimetrul unităților școlare”.