Universitarul Sabina Fînaru, scriitoare şi profesor de renume al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV), s-a stins din viaţă miercuri dimineaţă, 4 septembrie, la vârsta de 59 de ani.

Corpul neînsufleţit al acesteia este depus la capela nouă a Bisericii Catolice, înmormântarea fiind programată pentru sâmbătă, 7 septembrie, ora 11.00.

”A fost un profesor desăvârşit, o colegă deosebită. O deplângem cu toţii, a plecat mult prea devreme şi mai avea atât de multe de spus, atâtea lucruri de făcut, avea două cărţi în curs de publicare şi multe proiecte. Dumnezeu să o aibă în pază”, a transmis colectivul FLSC.

Sabina Fînaru s-a născut în toamna lui 1959, la Suceava, urmând Facultatea de Filologie a Universităţii ”Al.I. Cuza” Iaşi, instituţie în cadrul căreia, în 1998, şi-a susţinut şi lucrarea de doctorat în domeniul Filologie.

Activitatea profesională a început-o ca profesor la Şcoala Generală Nr. 10 Suceava (1982-1990), la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, fiind încadrată din 1992.

Activitatea sa ştiinţifică este una deosebit de vastă, cu zeci de volume publicate în ţară şi în străinătate, dar şi articole în reviste de specialitate.

A fost membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iaşi, din 2005, preşedintă a Societăţii Filologice din Bucovina, din 2014, membru fondator al Centrului de Cercetări ”Inter Litteras”, de la USV, din 2005, membru executiv al Indo-Romanian Cultural Association, Universitatea din Delhi, India, din 2001, membru fondator al Fundaţiei pentru Cultură şi Ştiinţă ”Ştefan Lupaşcu”, filiala Suceava, din 1998, etc.