Vineri, sâmbătă şi duminică, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune punctuală pe raza județului pe linia combaterii excesului de viteză – una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. În cadrul acțiunii s-au constatat 4 infracțiuni, au fost aplicate 439 de sancţiuni contravenționale,  în valoare de 227.950 lei, dintre care 282 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Polițiștii au mai reținut 76 de permise de conducere,  dintre care 58 pentru viteză și 18 alte cauze, și au retras 5 certificate de înmatriculare.

De exemplu, un bărbat de 69 de ani din județul Botoșani a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula pe DN 2  în afara municipiului Suceava cu viteza de 142 km/h, cu 72 km/h peste limita legală menționată prin indicator. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile.

Duminică, la ora 11.25, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Suceava a înregistrat cu aparatul radar, pe strada Traian Vuia, motoscuterul condus de un bărbat  de 49 de ani din comuna Mitocu care circula cu viteza de 90 km/h. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu  posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.