Sportivii de la Centrul de Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului s-au întors de la Jocurile Naționale "Special Olympics Romania" cu douã medalii de aur şi douã medalii de argint. Sportivii sunt antrenați de Coroi Daniel, kinetoterapeut în cadrul centrului, şi au reprezentat județul Suceava la probele de atletism, fotbal şi baschet, abilitãți individuale.
Deși delegația din Gura Humorului, judetul Suceava, a numărat doar doi sportivi, zestrea de medalii e una impresionantã, humorenii cucerind douã medalii de aur şi douã de argint.

Cei doi sportivi humoreni cu dizabilități care au reprezentat Gura Humorului la Deva au fost Cibireac Constantin Silvian (17 ani) și Bârsan Cosmin Dumitru ( 14 ani ).

Bârsan Cosmin Dumitru a cucerit medalia de aur la 50m atletism și o medalie de argint la fotbal. Tot două medalii și-a trecut în palmares și Cibireac Costel Silvian aur la 100m atletism, la care s-a mai adăugat un loc 2 la baschet.

Evenimentul a debutat cu Ceremonia de Deschidere la Sala Sporturilor din Deva și cursa Flăcării Speranței, echivalentul Flăcării Olimpice, care a fost purtată de sportivii Special Olympics, de personalități sportive locale și de reprezentanți ai forțelor de ordine. Aceasta a constat într-o defilare a delegațiilor de sportivi și antrenori, aprinderea Flăcării Speranței, înălțarea steagului Special Olympics, rostirea jurământului Special Olympics și din mai multe momente artistice asigurate de elevi voluntari.