Ediția a XXXIX –a a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamna la Voroneț” își deschide porțile anul acesta în data de 25 septembrie, invitând publicul spectator la o suită de evenimente de ținută: vizionare a filmelor din competiție și a altora, documentare sau lungmetraje de ficțiune, vernisaj expoziție de fotografie, prezentare de carte, dezbatere, proiecție în aer liber, proiecții speciale ale unor filme consacrate în prezența regizorilor și actorilor din rolurile principale,  sesiune Q&A cu participanții la festival.

Anul acesta s-au înscris în festival peste 160 de filme, din care au trecut de preselecție 48 din 21 de țări și 3 continente. Juriul este alcătuit din: regizorul Nae Caranfil, criticul de film Manuela Cernat, criticul de film Dana Duma, regizorul Igor Cobileanski, regizorul Ovidiu Lazăr, artist vizual Victor Rusu și președintele UCIN Laurențiu Damian.

Invitații speciali ai Festivalului sunt: regizorul Dan Pița și actorii Mircea Diaconu și Ileana Popovici, iar prezentatoarea galei de închidere și a festivității de premiere va fi actrița Cătălina Grama-Jojo. Ediţia de anul acesta a festivalului se va încheia pe 29 septembrie.

Organizatori: Primăria Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina

Parteneri: Uniunea Cineaștilor din România, Institutul Cultural Român, DACIN SARA, Banca Comercială, Raiffeisein Bank, Banca Transilvania, Tarom, KODAK, S.C. Cotnari, Auto Mitric Suceava

Parteneri media: CINEMARATON, TVR Iași, Radio România Iași, Radio Impact FM, Radio AS, Monitorul de Suceava, Crai Nou, Newsweek, Revista FILM.