Un biciclist beat a ajuns la spital după ce a fost acroşat cu maşina de un şofer care nu s-a asigurat şi care a şi fugit de la locul accidentului.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, joi, în jurul orei 15.45, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe bulevardul Bucovina din orașul Gura Humorului, un localnic de 44 de ani a intrat în coliziune cu un autoturism al cărui conducător auto a întors vehiculul și s-a pus în mișcare fără să se asigure și care, ulterior, a părăsit locul accidentului.

În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, care s-a deplasat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.

Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, conducătorul auto implicat în eveniment a fost identificat ca fiind un localnic de 68 de ani.

Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, polițiștii au stabilit faptul că vinovăţia aparţine atât conducătorului auto care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere, cât şi biciclistului care a condus bicicleta fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei”, ce va fi soluționat procedural.