Lucrările de modernizare ale tronsonului IV al drumului naţional 18, care leagă judeţul Suceava de Maramureş, vor fi recepţionate cel mai târziu la sfârşitul lunii viitoare, a declarat, vineri, la Suceava, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Ministrul a afirmat că tronsonul trei este deja finalizat şi va fi recepţionat săptămâna viitoare, drumul fiind deschis traficului din luna mai. Cuc a declarat că firma care a executat lucrările, cea care a lucrat şi la finalizarea rutei ocolitoare a municipiului Suceava, are „oameni implicaţi şi serioşi” şi le-a mulţumit pentru modul în care s-au mobilizat în efectuarea acestor investiţii.

Tronsonul IV al DN 18 este de la Iacobeni la Cârlibaba, iar tronsonul III, de la intrarea dinspre Maramureş până la Cârlibaba, în total 40 de kilometri.

Lucrările au însemnat mii de metri cubi de gabioane pentru consolidare albie şi drumuri şi foarte multe podeţe; au început în anul 2015, au fost sistate o bună perioadă de timp din lipsa finanţării şi au fost reluate anul trecut.

Menţionăm că nici şoseaua de centură, nici drumul naţional 18 nu sunt în aria de competenţă a administraţiilor locale sau judeţene sau a Instituţiei Prefectului, ci a companiei naţionale de drumuri, actuala Companie Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi a Ministerului Transporturilor, însă reproşurile şi nemulţumirile cetăţenilor s-au contabilizat pe plan local şi factura, din punct de vedere politic, a fost decontată întotdeauna de cei din administraţia de la nivelul judeţului.