Viitoarea zonă de agrement din centrul Sucevei – Parcul Șipote, ar putea cuprinde o roată panoramică, de unde să poată fi admirată panorama orașului, dar și un funicular, care să faciliteze accesul localnicilor și turiștilor către platoul Cetății de Scaun și atracțiile turistice de acolo.

Propunerile de realizare a acestor obiective, dar și a unei inscripții-simbol, au fost făcute de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a lansat cu această ocazie și o dezbatere publică privind oportunitatea acestor investiții.

Avem în curs de realizare Documentatia pentru "Reabilitare Parc Sipote, Studiu de fezabilitate și Proiect tehnic" pe fonduri europene, de la Cetatea de Scaun până jos la Mc. Donalds.
Voi propune proiectantului să prindă în proiect montarea unui funicular, în genul celui din imagine, având în vedere faptul că telegondola nu a putut fi montată pentru că distanța este prea scurtă, de jos până la Cetate. De asemenea, sus, pe platou, în parcarea primariei, pe care urmează să o amenjăm corespunzător, propun să montam o Roata Panoramică, de înalțime medie, cu 30 de cabine, iluminată pe timp de noapte”, a spus edilul sucevean, care a precizat că sursa de inspirație, dată ca exemplu, este Roata montată în orasul Olbia din Sardinia ,de unde se poate admira panorama orașului.

Nu în ultimul rând, în zona centrală, de unde începe Parcul Șipote, Lungu propune montarea unei inscripții – simbol, “Ador Suceava”, iluminata pe timp de noapte, prin care “să ne arătam iubirea față de oraș”.

Aștept punctul de vedere al sucevenilor!”, a concluzionat Ion Lungu, care vrea ca propunerile sale dar și ale altor suceveni să fie cuprinse în documentația de transformare a Parcului Șipote, după preluarea sa, într-o zonă de agrement pentru suceveni, dar și un element de atracție pentru turiști.