Clubul Sportiv Alessia Athletic, condus de Laura Alina Pazari, președinte, a inițiat Campania umanitară „Alergăm pentru Mirela! - 300 de km - 10 lei/km”. În acest fel, clubul sportiv vrea să o ajute pe o tânără din Poiana Micului, care suferă de o boală necruţătoare: Chorea Huntington, o boală care începe cu probleme de comportament şi mici spasme musculare. Gândirea încetineşte, memoria se pierde, apar psihoze afective, cărora li se adaugă pierderi în greutate, insomnii şi, uneori, crize epileptice. Boala îşi face de regulă apariţia între 35 şi 50 de ani, dar are şi o formă mult mai agresivă, cea juvenilă, care se manifestă înainte de 20 de ani, aşa cum este cazul Mirelei. Ea are acum 27 de ani, dar suferă de această boală din adolescenţă.

După cum ne-a spus Laura Alina Pazari, „Clubul Sportiv Alessia Athletic scoate la vânzare 300 de km - 10 lei/km, iar dacă timpul dumneavoastră este limitat și nu puteți alerga alături de noi, micii noștri atleți vă pot substitui efortul fizic. Noi vă răsplătim cu o diplomă care să vă amintească faptul că ați făcut un gest frumos în prag de sărbători. Noi învățăm să trăim sănătos, dar și contribuim la sănătatea celor mai puțin norocoși. De aceea, o parte din banii adunați pentru abonamentele la Clubul Sportiv Alessia Athletic din luna noiembrie și decembrie 2019 vor merge la Mirela”.

Cei care doresc să cumpere km pentru a o ajuta pe Mirela pot să sune la numărul de telefon 0742 494 344 sau pot să doneze la sediul clubului sportiv din Fălticeni. Vă oferim și adresa de e-mail: contact_csathleticalessia@yahoo.com.

·        Alăturați-văcampaniei „Alergăm pentru Mirela!”

Starea de sănătate a Mirelei este precară. Ea nu asimilează hrana obișnuită. Tânăra slăbeşte zi de zi, sub ochii neputincioşi ai mamei sale. Dacă în această vară Mirela avea 35 de kg, acum are în jur de 30 de kg şi asta deoarece ar avea nevoie de 100 de lei/zi, deci 3.000 de lei/lună pentru medicamentul care i-ar permite să ia în greutate.

„Îmi doresc foarte mult să o pot ajuta pe Mirela. Nu pot rămâne indiferentă la un caz atât de trist și nedrept. Mirela are aproximativ vârsta mea. M-am pus în locul ei și am plâns când mi-am imaginat prin ce trece. Mirela a fost o elevă foarte bună și sunt sigură că ar fi ajutat la dezvoltarea în bine a României. Îmi pare rău că nu a avut această șansă, dar sunt sigură că dacă va învinge această boală cruntă va fi un bun îndrumător pentru alți pacienți cu aceiași situație. Vă mulțumesc tuturor pentru ajutor“, este mesajul Laurei Alina Pazari, președinta Clubului Sportiv Alessia Athletic, care vă așteaptă în număr cât mai mare să vă alăturați Campaniei „Alergăm pentru Mirela!”. Cei care pot şi vor să sprijine această familie o pot contacta prin intermediul paginii de Facebook https://www.facebook.com/speranta.mirela.5. Numărul de telefon al mamei este 0757764262. Toți cei care vor să o ajute pe Mirela pot dona în următoarele două conturi umanitare deschise la Raiffeisen Bank: Cont în LEI RO69RZBR0000060019882696 Titular: Pricop Elena; Cont în EURO RO08RZBR0000060020141038 Titular: Pricop Elena.