Discuțiile dintre factorii decizionali din Primăria Suceava cu reprezentanții structurilor locale de tineret la cea de-a doua ședință a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) din municipiul reședință de județ, care au avut loc luni, 2 decembrie, au dus la cinci concluzii, care vor fi transpuse în fapte de anul viitor:
Transport public municipal gratuit pentru elevi - această facilitate va exista după implementarea rețelei de autobuze electrice, aproximativ în lunile aprilie -mai 2020.
Înființarea unui centru de tineret municipal, votat pe locul 2 de către cetățenii suceveni prin bugetarea participativă din 2018 - investiția într-un astfel de spațiu va fi realizată de către Municipiul Suceava în 2020.
Accesul tinerilor la terenurile sportive din Municipiul Suceava - acesta poate fi solicitat prin adresă trimisă către consiliile de administrație ale școlilor.
Alocarea unui fond de tineret municipal în 2020 - tinerii vor trimite în decembrie propunerile lor (cuantum în baza reperelor din alte municipii similare ca mărime, modificări ale regulamentului de finanțare în baza nevoilor tinerilor și a experiențelor anterioare în accesarea de fonduri nerambursabile, astfel încât să poată fi susținute inițiative locale de tineret cât mai variate).
Acordarea burselor și premiilor pentru elevi conform criteriilor legii - premiile se vor acorda pe 19 decembrie 2019, într-un cadru festiv, celor 340 elevi prezenți pe listele transmise către Primărie de către școlile din municipiu.
La această ședință au participat primarul Sucevei, Ion Lungu, viceprimarul Marian Andronache, consilierii locali Daniel Prorociuc și Ioan Gabriel Buciac, angajați ai municipalității și un reprezentant al USV, iar din partea structurilor de tineret, Vlad Grosar din partea Fundației Județene pentru Tineret Suceava, Andrei Tiperciuc de la Asociația Phoenix Suceava, Cristina Sabajuc de la Asociația Creativities Suceava, Ana-Maria Lupușor de la Asociația Studențească FIRESC Suceava, Rafael-Beniamin Barac-Bologa de la Consiliul Național al Elevilor, Ana Boicu de la Consiliul Județean al Elevilor Suceava, Sorin Luca de la Uniunea pentru Bucovina și Dumitru Andronic de la Uniunea Salvaţi România.
“CCPT din Municipiul Suceava a devenit o platformă funcțională prin care se asigură comunicarea directă între reprezentanții tinerilor și persoane cu funcții înalte la nivel local, care iau decizii ce ne afectează viața. Ne bucură faptul că Primăria Suceava este dispusă să țină cont de nevoile tinerilor și că există șanse ca problemele semnalate în cadrul acestui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret să fie soluționate în următorul an”, a declarat Vlad-Alexandru Grosar președintele Fundației Județene pentru Tineret Suceava.
Comentarii