Un bărbat din Gălăneşti a fost luat pe sus de poliţişti de la locuinţa fostei soţii în interiorul căreia a încercat să intre cu forţa în după-amiaza zilei de 27 decembrie. Oamenii legii au fost sesizaţi prin intermediul serviciului 112 chiar de către fosta soţie.

Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii l-au găsit pe bărbat şi au aflat şi ce s-a întâmplat. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, bărbatul a venit să-şi viziteze fosta soţie şi cele trei fete care au rezultat din căsnicie. Cum femeia a refuzat să-l primească în casă şi a încuiat uşa de la intrare, bărbatul şi-a pierdut cumpătul şi a lovit uşa cu putere de mai multe ori.

Femeia a depus plângere prealabilă față fostul soț sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și amenințare, iar bărbatul s-a ales cu două dosare penale.

Mai mult, fosta soţie a cerut şi un ordin de protecţie. După ce au întocmit formularul de evaluare a riscului, poliţiştii au constatat că există risc iminent, motiv pentru care au emis ordinul de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile. Bărbatul are interdicția de a se apropia de membrii de familie și imobilul unde locuiesc aceștia, la o distanță mai mică de 50 metri.