Aflat de o lună la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, profesorul Grigore Bocanci a menţionat că pentru funcţia de inspector şcolar general îl recomandă ”corectitudinea şi verticalitatea” sa.

Rugat să contureze o scurtă prezentare a activităţii sale, Bocanci a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că este profesor cu gradul didactic I, este titular pe catedra de educaţie tehnologică, a fost director la Şcoala ”Ion Lovinescu” Rădăşeni, iar prin decizia Ministerului Educaţiei, în decembrie, a fost numit în funcţia de inspector şcolar general.

Cât priveşte priorităţile sale în calitate de şef al învăţământului preuniversitar sucevean, Bocanci a declarat: „Urmărim să respectăm politicile ministerului, Legea Educaţiei Naţionale, toate demersurile pe care le facem sunt pentru respectarea legii şi a paşilor ce urmează a fi parcurşi în anul şcolar curent. Urmează imediat proiectul de încadrare, mobilitatea cadrelor didactice, simularea la clasa a VIII-a, încep probele orale la bacalaureat, evaluările la clasele II, IV, VI, apoi evaluarea naţională, bacalaureatul şi tot aşa. Vrem să ne încadrăm şi să fim în termene”.

Bocanci a mai precizat că alături de adjunctul său, prof. Ioan Dumitru Puiu, formează o echipă unită.

Despre celălalt adjunct al instituţiei, prof. Cristian Cuciurean, Bocanci a menţionat că este în concediu medical, însă încă face parte din structura de conducere a instituţiei.