În cursul zilei de joi, viceprimarul Marian Andronache, președintele PMP Suceava, alături de colegii Marius Paşcan, Ioana Constantin și Sebastian Moise, au format delegația PMP care s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu președintele României, Klaus Iohannis, în vederea stabilirii candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Astăzi am reprezentat vocea și interesele românilor, alături de colegii mei din PMP, la consultarea cu președintele Klaus Iohannis, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Am avut un dialog constructiv cu președintele României, i-am explicat care sunt prioritățile noastre, iar ele sunt legate de stabilitatea țării.

Rămânem fideli proiectelor și inițiativelor noastre pentru români, pentru care vom lupta în continuare:
1. Alegerea primarilor în două tururi electorale;
2. Eliminarea pensiilor speciale;
3. Reducerea numărului de parlamentari la 300;
4. Eliminarea subvențiilor pentru partidele politice.

PMP nu a participat la votul pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului pentru ca am pus, înainte de toate, nevoia de stabilitate a țării”, a declarat Marian Andronache, președintele PMP Suceava

Acesta a precizat că în acest moment există posibilitatea alegerilor anticipate, dar o poziție clară a partidului în această privință va fi stabilită în Consiliul Executiv Naţional al PMP, care va avea loc duminică.