Un pompier i-a oferit unui şofer polonez de tir bocancii lui de rezervă, după ce ultimul a fost implicat într-un accident rutier şi a rămas desculţ.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina" Suceava informează că şoferul s-a răsturnat cu autotrenul ]n noaptea de miercuri spre joi, la Păltinoasa, şi a rămas fără încălţări după ce ghetele i-au fost prinse în bordul deformat al mașinii.

"Plutonierul adjutant Doru Boca, șeful inimoasei gărzi de intervenție de la Gura Humorului, fără să stea pe gânduri, l-a încălțat pe șoferul polonez cu propriii bocanci de schimb", informează ISU Suceava.

"Chiar dacă e un gest normal, omenesc, îl felicităm pe colegul nostru, pentru că inimile mari se cunosc prin gesturile simple pe care le fac!", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a ISU "Bucovina".

Joi dimineaţă, în jurul orei 3:30, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit, cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, la un eveniment rutier produs pe raza localității Păltinoasa (de la sensul giratoriu, spre Fălticeni). În sprijinul militarilor a intervenit și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).
Un autotren a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat pe o parte. În cabină se aflau șoferul și ajutorul acestuia, cetățeni polonezi. Ambii erau conștienți și cooperanți. Pompierii i-au ajutat să iasă din mașină și le-au acordat primul ajutor medical. Unul dintre cei doi, cu o rană ușoară la cap, a fost preluat de către echipajul SAJ și transportat ulterior la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Gura Humorului, pentru investigații suplimentare.