Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce creanga unui copac i-a căzut în cap.

Miercuri, la ora 8,29, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ulma au fost sesizați prin 112 de către un bărbat din comuna Straja cu privire la faptul că un muncitor angajat la firma administrată de acesta a fost lovit în cap de creanga unui copac, în timp ce executa lucrări de tăiere a arborilor în pădure, pe raza comunei Ulma,  zona „Roșâșnei”.

În urma cercetărilor la faţa locului şi a discuţiilor cu ceilalţi angajaţi ai firmei, poliţiştii au stabilit că bărbatul a fost rănit în timp ce un coleg de-al său tăia cu drujba un molid. În cădere, molidul a lovit un fag, rupându-i o creangă, creangă care i-a căzut bărbatului în cap. Unul dintre muncitori l-a contactat pe administratorul firmei, care a sunat la 112, solicitând o ambulanţă.

Bărbatul rănit a fost transportat de colegii săi, întâi cu un utilaj forestier tip TAF, apoi cu o autoutilitară, până în comuna Brodina, în apropierea Bisericii Ortodoxe din satul Sadău, unde s-au intersectat cu echipajul SMURD - Detașamentul Vicovu de Sus. Bărbatul rănit a ajuns întâi la Spitalul Municipal Rădăuţi, însă, din cauza stării grave, a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava.  

La locul producerii accidentului poliţiştii au găsit casca de protecție ce o purta pe cap bărbatul, cască care, din cauza loviturii, a fost proiectată la câțiva metri de locul faptei.

Administratorul firmei la care lucra bărbatul a luat legătura telefonic cu Inspectoratului Teritorial de Muncă, care a fost informat despre evenimentul care a avut loc, urmând ca la fața locului să se deplaseze o echipă operativă care va efectua cercetări.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, cercetările urmând a fi continuate de Postul de Poliție Ulma.