O manifestare dedicată promovării atletismului în rândul copiilor, organizată de Federaţia Română de Atletism şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava "Spiriduşii Atletismului", a adus-o în faţa participanţilor, vineri, pe deţinătoarea recordului olimpic la proba de 1500 de metri, Paula Ivan.

În 1988, Paula Ivan a câştigat aurul în proba de 1.500 metri la Olimpiada de la Seul, iar recordul olimpic stabilit atunci nu a fost depăşit.

Prezent la eveniment, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a exprimat încântarea de a o cunoaşte, dar şi susţinerea necontenită pentru activităţile sportive, pentru care anual se alocă fonduri consistente de la bugetul local.

”Am felicitat organizatorii. Atletismul este cel mai popular sport din lume, oricine poate alerga. Este bine să-i învăţăm pe copii să facă sport pentru că din păcate astăzi mulţi dintre ei sunt captivi tabletelor şi calculatoarelor. Am avut onoarea să o cunosc pe marea campioană olimpică de la Seul, doamna Paula Ivan. Primăria Municipiului Suceava sprijină sportul atât la nivel de amatori, cât şi la nivel profesionist. În bugetul pentru acest an au fost aprobate sume de peste un milion de euro pentru toate ramurile sportive!”, a spus Ion Lungu, care le-a împărţit dulciuri şi tricouri participanţilor.