Doi bărbaţi s-au ales cu dosare penale după ce au fost de poliţie conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în noaptea de miercuri spre joi, la ora 01.30, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control, pe strada Zorilor din localitate, un autoturism condus de o localnică în vârstă de 49 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

Joi, la ora 19.00, o patrulă din cadrul Poliţiei orașului Broșteni a oprit pentru control, pe strada Nicolae Nanu din localitate, un autoturism condus de un localnic în vârstă de 62 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.