Primul tronson de drum care va face legătura între principala arteră de circulație a Sucevei (Calea Unirii) și noul pod peste râul Suceava (Podul Unirii) va fi realizat de o asociere de trei firme, toate din Suceava.

Contractul de proiectare și execuție a investiției a fost semnat luni, la sediul Primăriei Suceava, de către primarul Ion Lungu și reprezentanții celor trei companii - SC Florconstruct SRL Suceava + SC Calcarul SA Pojorâta + SC DRU-PO SRL SUCEAVA.

“În paralel cu măsurile de combatere a răspândirii noului coronavirus, activitatea Primăriei Municipiului Suceava se axează și pe proiectele importante ce vizează orașul nostru.
Astfel, luni am semnat contractul pentru realizarea primului tronson din Ruta Alternativă Suceava-Botoșani, intersecție Traian Vuia cu Calea Unirii-Podul Unirii, peste râul Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu.
Valoarea contractului semnat este de 8.710.186,22 lei, fără TVA, iar termenul de execuție este de 16 luni.
“Am discutat cu reprezentanții asocierii care a câștigat licitația să înceapă lucrările de la Podul Unirii către strada Mirăuți, pentru a putea da în funcțiune, în primă fază, porțiunea cuprinsă între Podul Unirii și intersecția cu strada Mirăuți, pentru traficul de până la 3,5 tone”, a precizat edilul sucevean.

Cel de-al treilea pod rutier și pietonal peste apa Sucevei, din municipiul Suceava, a fost finalizat pe 9 aprilie și are o lungime de 104,4 m carosabil, o lățime totală de 11,20 m, iar de o parte și de alta trotuare de 1,5 metri.