Zona verde, a statelor exceptate de la măsura de carantină/ izolare pentru persoanele asimptomatice, la sosirea în România, a fost extinsă, luni, cu încă 5 țări.

Hotărârea nr. 31, adoptată luni,  22 iunie a.c., de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prevede că pe lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde) se adaugă Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).

Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 și poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro.

În evaluarea statelor propuse de Institutul Național de Sănătate Ppublică pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci cazuri la 1 milion de locuitori.

 

Lista completă a țărilor din zona verde cuprinde: Italia, Franța, Irlanda, Estonia, Finlanda, Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, și Ungaria.