Un copil în vârstă de 10 ani a rămas blocat sâmbătă seară într-un canal de scurgere a apei pluviale, în satul Broșteni, comuna Drăgușeni, localnicii, după ce au încercat inițial ei să îl scoată, fără succes, sunând la 112 și cerând ajutorul pompierilor militari. Apelul a venit sâmbătă seară la 19.30.

Pompierii militari de la Fălticeni s-au deplasat la fața locului cu autospeciala de descarcerare și o ambulanță SMURD. Pompierii au constatat că băiatul era sub un podeț de beton, în imposibilitate de a se mișca. Practi, băiatul avea doar capul în exterior, situația fiind destul de delicată. Localnicii au relatat că acesta se juca în zonă, împreună cu mai mulți copii, când o minge de tenis de câmp a ajuns sub podeț. Puștiul s-a dus după minge, s-a băgat cu totul în cavitate, cu picioarele înainte, însă a rămas înțepenit și nici adulții din zonă care i-au sărit în ajutor nu au reușit să-l scoată.

”Salvatorii au introdus sub băiat o prelată de transport, specială, pentru a asigura o alunecare eficientă și, totodată, protecția copilului, și au început manevrele pentru a-l putea extrage de sub podeț. Deoarece era agitat și speriat, pompierii au dialogat în permanență cu puștiul, încercând să-i distragă atenția și să-l determine să coopereze, pentru reușita misiunii. După aproximativ 20 de minute, pompierii l-au extras pe băiat, care avea doar câteva excoriații la genunchiul drept. Paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor medical, însă nu a fost necesar transportul la o unitate spitalicească”, au descris pompierii militari intervenția terminată cu succes.