Comiterea a două infracțiuni rutiere grave de către un bărbat de 32 de ani din comuna Volovăț i-au adus acestuia cercetarea într-un dosar penal și reținerea în spatele gratiilor timp de 24 de ore.

Incidentul care putea avea repercusiuni grave s-a petrecut în cursul serii de sâmbătă, în timp ce o

patrulă de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea efectua supraveghere și control al traficului rutier pe DJ 178, prin comuna Volovăț. La un moment dat polițiștii au observat un autoturism care se deplasa din direcția municipiului Rădăuți către centrul comunei Volovăț, al cărui conducător circula utilizând doar faza lungă a farurilor.

La pornirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție bărbatul de la volan nu a oprit autovehicului, polițiștii fiind nevoiți să pornească în urmărirea acestuia. După o bucată de drum parcurs cel de la volan a tras pe dreapta, fiind identificat ca fiind un bărbat de 32 de ani din localitate, care le-a prezentat polițiștilor doar o copie după asigurarea RCA a mașinii, spunându-le acestora că nu are permis de conducere. În același timp șoferul duhnea puternic a alcool, în urma testării cu aparatul etilotest fiind înregistrată o valoare de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Verificarea în baza de date a poliției a concluzionat faptul că cel depistat băut la volan nu are permis de conducere pentru nici o categorie auto. El a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge. Pentru gravitatea faptelor sale, bărbatul constituind un pericol public pentru ceilalți participanți la trafic, pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, el fiind trimis sub escortă la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

Bărbatul de 32 de ani este cercetat în continuare în cadrul unui dosar penal întocmit pe numele său pentru săvârșirea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Volovăț.