Un tânăr care se afla sub control judiciar de la finele lunii iunie, când a fost înregistrat de radar la volanul unui BMW seria 5, cu viteaza de 141 de kilometri la oră în localitate, în condiții de carosabil inundat de apă, fiind beat și fără permis de conducere, s-a urcat din nou la volan și a fost implicat într-un eveniment rutier.

În noaptea de 30 spre 31 iulie, în jur de ora 1.00, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 că în centrul satului Neagră Șarului, comuna Șaru Dornei, un autoturism VW a fost implicat într-un accident și a ieșit în decor. Șoferul nu mai era la fața locului dar polițiștii aveau date despre cine a condus. Iustin Stănică, în vârstă de 20 de ani, localnic, a fost găsit în jurul orei 2.30 la terasa unui bar din sat. Mașina nu era înmatriculată, tânărul nu are permis și avea o concentrație de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Așadar o sfidare maximă a legii.

Având în vedere gradul de pericol public, politiștii dorneni și procurorul de caz au solicitat fără ezitare înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv. În sedința de vineri, 31 iulie, Judecătoria Vatra Dornei a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă a tânărului în vârstă de 20 de ani, pentru 30 de zile. Decizia de arestare poate fi contestată dar este puțin probabil să fie schimbată de instanța superioară.

Tânărul a ajuns în arest, deocamdată în baza ordonanței de reținere pentru 24 de ore.

Pe 21 iunie, același tânăr rula pe strada Chilia din Dorna, care face legătură cu DN 17B , cu 141 de km/h, în condițiile în care stratul de apă de pe drum era de aproximativ 20 de centimetri. Atunci, tânărul avea concentrația de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și atunci a fost reținut 24 de ore după care procurorul de caz de la Parchetul Vatra Dornei l-a plasat sub control judiciar, cu obligații și interdictii pe care le-a încălcat iată flagrant.