Opt pacienți cu forme grave de Covid-19 sunt internați în secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, iar trei dintre ei sunt ventilați mecanic, se arată în comunicatul de presă transmis zilnic de Prefectura Suceava. La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 13 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 16 persoane declarate vindecate.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava sunt internați 500 de pacienți, dintre care 133 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 103 pacienți sunt în zona tampon și 264 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 133 pacienți diagnosticați Covid- 19, 84 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 41 forme ușoare, iar 8 pacienți au forme grave, fiind în ATI.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați de 62 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 14 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Numărul total de persoane testate până în prezent în județ este de 33.514, în ultimele 24 de ore fiind testate 214 de persoane. Dintre cele 214 de persoane testate în ultímele 24 de ore, 29 au fost confirmate Covid-19. Este posibil ca diferența până la 31 de cazuri noi, din informarea Grupului de Comunicare Strategică, să fie dacă doi suceveni au fost testați și confirmați pozitiv în afara județului.

Duminică, în județul Suceava se aflau în carantină 345 de persoane care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR, sau  persoane care au venit din ţări sau zone cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 127 de persoane diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.   

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 40 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 25 au câte un caz în evoluție, 34 au sub cinci cazuri în evoluție, 9 au sub zece cazuri în evoluție iar 6 au peste zece cazuri în evoluție.

La data de 2 august, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.845 de persoane declarate vindecate.

Prefectura a mai informat că în cursul zilei de 1 august a.c. polițiștii verificat, în context Covid, 69 de persoane și 59 de societăți comerciale fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor.