Un bărbat din comuna Vatra Moldoviței a fost rănit și a ajuns în stare gravă la spital după ce un arbore s-a prăbușit peste el.

Incidentul a fost semnalat joi la prânz, când polițiștii Secției Rurale Vama au fost informați prin intermediul unui apel la 112 despre accidentul petrecut într-o pădure din zona satului Paltinu.

În urma cercetărilor la fața locului s-a stabilit că în acea dimineață, în jurul orei 09.00, în baza unei înțelegeri verbale cu administratorul unei firme de exploatare de material lemnos, bărbatul din Vatra Moldoviței s-a deplasat, împreună cu un cunoscut, în zona Cantonului Silvic Paltinu, pentru a lua lemne de foc. În jurul orei 11.00, peste bărbat s-a prăbușit un arbore tăiat, care se afla în poziția vertical sprijinit de vârful celorlalți arbori. Bărbatul a fost preluat de către echipajul unei ambulanțe și transportat la spital, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, plagă occipitală, contuzie coloană vertebrală cervicală și fractură piramidă nazală, el fiind transferat apoi la Spitalul Județean Suceava, pentru investigații de specialitate.

În timpul verificărilor s-a constatat faptul că cei doi bărbați care tăiau arbori în parcela licitată de către societatea comercială nu sunt angajați cu acte în regulă și că la data respectivă se aflau la punctul de lucru al societății în baza acordului verbal cu administratorul.

Cercetările urmează a fi efectuate de către lucrătorii Postului de Poliție Vatra-Moldoviței, despre eveniment fiind informați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava. În același timp administratorului firmei i s-a adus la cunoștință că are obligația de a informa Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava despre producerea evenimentului.

Polițiștii fac cercetări în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.